Beljenje zob z laserjem

Posebnost laserja EZLASE pa je tudi možnost zelo učinkovitega in profesionalnega beljenja zob.


  • Postopek beljenja je relativno enostaven v primerjavi z drugimi stomatološkimi storitvami, ki so namenjene izboljšanju videza. 
 
  • Pred beljenjem moramo temeljito očistiti zobe in zobni kamen.
 
  • Pacientu zaščitimo ustnice in vestibularno področje (področje ustnic in mehkih tkiv pred zobmi), namestimo sesalec za sesanje sline, zaščitimo dlesen okrog zob s trdo kompozitno maso, ki se strdi pod modro svetlobo in na zobe nanesemo obarvan gel za beljenje.
 
  • Beljenje s pomočjo laserja, ki aktivira gel, poteka od petnajst do trideset minut (odvisno od željenega rezultata beljenja…), po beljenju gel temeljito speremo, odstranimo zaščito in pacientu priporočamo da deset ur ne je oziroma samo pije (vodo, mleko po slamici ).
 
  • V tem času se v zobni sklenini vzpostavlja *nov red-organiziranost kristalov*. Pacient dobi Tooth Mousse pasto, s katero si preventivno premazuje zobe v naslednjih dneh (po potrebi ).
  
  • Posledice beljenja so seveda bolj bela sklenina, vendar se je treba zavedati določenih barvnih okvirov kajti pretirano beljenje gotovo ni primerno za naše zobe!
 
  • Če govorimo o negativnih posledicah lahko omenimo možnost prehodnega sklelenja zob na spremembe temperature ali kislosti lahko pa teh težav sploh ni. Vsekakor gre pri beljenju za spremembo strukture oziroma organiziranosti skleninskih kristalov na zobni površini, kar bi lahko smatrali za neko mikro poškodbo, vendar bolj v teoretičnem smislu saj ostane nova struktura stabilna in zato lahko govorimo o trajnem rezultatu beljenja.


Odločitev za beljenje zob je popolnoma subjektivne narave in z izboljšanim
zdravjem zob nima nobene povezave. Lahko pa pomembno pozitivno vpliva na človekovo samopodobo.

Dolgotrajnost učinka je vsekakor deloma odvisna tudi od razvad pacienta (kajenje, pitje kave, higiena…) in jo lahko merimo v letih.